Zoeken

Marrakech: facelift voor Djemaa El Fna?

10 februari 2024 - 08:00 - Marokko

©

Het beroemde Djemaa El Fna-plein in Marrakech, een wereldwijd erkend centrum voor cultuur en entertainment, staat mogelijk aan de vooravond van een ingrijpende transformatie.

De lokale professionals, actief op en rond het plein, pleiten voor een alomvattende renovatie die het plein niet alleen zal opwaarderen, maar ook zal voorbereiden op grote toekomstige evenementen zoals de Afrika Cup 2025 en het Wereldkampioenschap voetbal in 2030. Volgens de lokale nieuwssite kech24 beogen de initiatiefnemers het plein gastvrijer en beter afgestemd te maken op de verwachtingen van zowel bezoekers als degenen die er werken, met behoud van de authentieke Marokkaanse keuken en de rijke culturele en artistieke tradities.

Lees ook: Djemaa El Fna plein krijgt make-over

De professionals op Djemaa El Fna hebben concrete voorstellen gedaan om de ruimte zo te herorganiseren dat deze ten goede komt aan alle gebruikers - van voedsel- en drankverkopers tot artiesten en vaste bezoekers. Ze benadrukken het belang van het in acht nemen van hun behoeften voor een eerlijke verdeling van de standplaatsen en suggereren praktische oplossingen zoals het permanent vaststellen van de locaties voor eetkraampjes in het centrum van het plein.

Lees ook: Djemaa El Fna-plein langzaam aan weer kloppende hart van Marrakech

Momenteel kampt het plein met diverse problemen, waaronder verouderde infrastructuur, ontoereikende straatverlichting en een gebrek aan voorzieningen voor bezoekers. Deze situatie wordt verergerd door vertragingen in geplande herinrichtingswerkzaamheden. Gesprekken tussen de autoriteiten en vertegenwoordigers van de professionals zijn aan de gang om het herontwikkelingsproject te bespreken en de uitdagingen het hoofd te bieden.

Bladna.nl