Zoeken

Algerijnse president geniet van Marokkaanse keuken in Egypte

11 november 2022 - 10:00 - Wereld

©

De Algerijnse president Abdelmadjid Tebboune heeft op zondag 6 november, openingsdag van de klimaattop COP27 die tot 18 november in de Egyptische badplaats Sharm El-Sheikh doorgaat, van de Marokkaanse keuken genoten.

Voor de duur van een maaltijd lukte het de Marokkaanse keuken de Algerijnse president de spanningen tussen Marokko en zijn land te doen vergeten. Afgelopen zondag genoot Abdelmadjid Tebboune van traditionele vis- en kippentagines, muntthee, gebak en andere Marokkaanse chiwates, bereid door een team van de Marokkaanse traiteur Rahal, die de aanbesteding van het COP27-organisatiecomité had gewonnen.

Lees ook: Koning Mohammed VI nodigt Algerijnse president uit in Marokko

Toen het cateringpersoneel hem "een Marokkaanse thee" aanbood, reageerde de Algerijnse president met "een zeer gretig ahlane, marhaba" ("welkom, welkom" in het Arabisch), vertelde een betrouwbare bron aan Le360. Het staatshoofd reageerde even enthousiast toen hem Marokkaanse gebakjes werden aangeboden. Volgens dezelfde bron feliciteerde en bedankte Abdelmadjid Tebboune het Marokkaans team van traiteur Rahal in Sharm El-Sheikh herhaaldelijk voor de voortreffelijkheid van de aangeboden gerechten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team