Zoeken

Marokkaanse profvoetballers opgeroepen voor militaire dienst

7 januari 2023 - 21:00 - Sport

©

Er heerst paniek onder jongeren die in eerste en tweede divisie voetbalclubs in Marokko spelen. Een deel van hen heeft net een oproep ontvangen voor de verplichte militaire dienst. Een primeur.

Hoewel de militaire dienst een toegangspoort is tot de arbeidsmarkt door de opleidingen die het aan jongeren biedt, stellen een aantal professionele spelers in het Marokkaans kampioenschap de oproep voor de legerdienst niet op prijs. Volgens het dagblad Assabah is er verbazing en paniek onder de spelers van de Botola, die dachten dat ze vrijgesteld waren van de militaire dienst omdat hun sportieve activiteit bepalend is voor het overleven van hun families. Ze vroegen aan hun respectieve clubs om uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn.

Lees ook: Marokko roept jongeren op voor militaire dienst 2023

Volgens hetzelfde dagblad zouden jonge profvoetballers, door het voorleggen van een beroepscontract, hun militaire dienst kunnen uitstellen. Maar weinig jongeren die bij amateurclubs of futsalclubs spelen, hebben zo’n contract.

Lees ook: Zoveel kost de militaire dienstplicht in Marokko

Ook atleten in andere sporten zullen waarschijnlijk dezelfde oproep ontvangen. De oproepen met betrekking tot de dienstplicht voor het jaar 2023 zijn van start gegaan op 28 december 2022 en eindigen op 25 februari.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team