Zoeken

Soufiane El Bakkali klaagt over belachelijke bonussen

10 januari 2023 - 16:00 - Sport

©

De Koninklijke Marokkaanse Atletiekfederatie (FRMA) krijgt kritiek van de Marokkaanse atleet Soufiane El Bakkali. Hij wijst op het gebrek aan inspanningen om de beste atleten van het koninkrijk te motiveren.

Op zijn Instagram pagina schreef de Marokkaanse Olympisch kampioen: "Mislukte plannen motiveren spelers niet. [...] Denk er alsjeblieft over na." Vermoedelijk doelde hij op de bonussen die het Marokkaans Nationaal Olympisch Comité (CNOM) voorziet voor Marokkaanse atleten op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. Hij voegt zich daarmee bij een lange lijst van voormalige en huidige atleten die de Marokkaanse sportautoriteiten bekritiseren en de aangekondigde premies ontoereikend en zelfs demotiverend vinden.

Lees ook: Soufiane El Bakkali wint finale Diamond League

Het CNOM heeft 2 miljoen dirham uitgetrokken voor de winnaars van een Olympische gouden medaille en 1,25 miljoen dirham voor de winnaars van de zilveren medaille. Winnaars van de bronzen medaille ontvangen 750.000 dirham. Meerdere voormalige atleten hebben op Facebook hun teleurstelling geuit over de slechte behandeling van talent en sportinfrastructuur in Marokko. Zij roepen de Koninklijke Marokkaanse Atletiekfederatie (FRMA) op dit beleid te wijzigen en prioriteit te geven aan verdienstelijke Marokkaanse atleten.

Lees ook: Marokkaanse atleten emigreren naar de VS

Bovendien heeft het mismanagement in de atletiekwereld ertoe geleid dat de voormalige fitnesscoach van Wydad AC, Driss Ouajjou, weigert bij de FRMA in dienst te treden, meldt Assabah. Een gebrek aan technisch personeel en problemen met de screening werden als redenen genoemd. "De Marokkaanse atletiek mist een visie en een coherent project", vertelde een voormalige atleet, die vroeg om niet bij naam genoemd te worden, aan Morocco World News. "Sommigen werken alleen voor hun persoonlijk gewin en je kunt een baan als coach niet gelijkstellen aan een administratieve baan, je hebt een project en concrete doelen nodig."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team