Zoeken

Marokko roept jongeren op voor militaire dienst 2023

23 december 2022 - 22:00 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken informeert jongeren tussen 19 en 25 jaar over de telling voor de militaire dienst voor het jaar 2023. Die gaat namelijk van start op 28 december 2022 en loopt tot 25 februari.

De Centrale Commissie die verantwoordelijk is voor de telling met betrekking tot de militaire dienst, heeft dinsdag in Rabat een vergadering gehouden om de lijsten met personen die worden opgeroepen goed te keuren, aldus een verklaring van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Lees ook: Militaire dienst: wereld-Marokkanen verzocht om zich te melden

Kandidaten worden opgeroepen volgens het gelijkheidsbeginsel en er wordt ook gestreefd naar een evenwicht tussen de regio’s, aldus het ministerie. De betrokken jongeren worden uitgenodigd om vanaf het begin van de telling, op 28 december, informatie in te winnen en het formulier in te vullen. Jonge mannen en vrouwen die niet werden opgeroepen maar toch de militaire dienst willen vervullen, kunnen zich tijdens de telling op hetzelfde platform informeren.

Lees ook: Militaire dienst is springplank naar beroepsleven voor Marokkanen

Het ministerie houdt ook rekening met jongeren die in het buitenland wonen. Alle informatie is beschikbaar op de website Tajnid of bij de lokale administratieve autoriteiten in de buurt van hun woonplaats.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team