Zoeken

Zoveel kost de militaire dienstplicht in Marokko

19 november 2022 - 15:00 - Marokko

©

De Marokkaanse regering heeft als onderdeel van de herinvoering van de dienstplicht uitgebreide personele, financiële en materiële middelen vrijgemaakt. Het cohort dat voor het 37ᵉ jaar is aangeworven heeft de staat circa 940 miljoen dirham gekost.

Bij de presentatie van de begroting van zijn departement in het parlement gaf de minister van Defensie, Abdellatif Loudiyi, details over de uitgaven voor de operatie.

Lees ook: Selectieprocedure dienstplichtigen van start in Marokko

De ontvangst en opleiding van de 20.000 dienstplichtigen voor het 37ᵉ jaar van de organisatie van de militaire dienst, heeft volgens Loudiyi circa 960 miljoen dirham gekost. Deze middelen zijn voornamelijk gebruikt om de infrastructuur van de opleidingscentra uit te rusten en functioneel te houden, legde de minister in detail uit.

Met deze middelen heeft het ministerie ook leidinggevenden aangesteld die verantwoordelijk zijn voor de opvang van dienstplichtigen, een programma opgezet om zorgverleners op te leiden, de eenheden in de zuidelijke zone uitgerust, de infrastructuur voor de opleiding van dienstplichtigen gemoderniseerd en ten slotte de speciale eenheden voorzien van lesmateriaal.

Lees ook: Militaire dienst is springplank naar beroepsleven voor Marokkanen

De minister wees erop dat deze actie gericht is op de opleiding en vorming van jonge dienstplichtigen om hen in staat te stellen zich professioneel en sociaal te integreren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team