Zoeken

Marokko: 150.000 jongeren opgeroepen voor militaire dienst

5 maart 2023 - 14:00 - Marokko

©

Een centrale commissie belast met de telling voor de militaire dienst, kwam donderdag bijeen in Rabat om de registratie van jonge rekruten voor te bereiden.

De vergadering vond plaats op het ministerie van Binnenlandse Zaken, onder het voorzitterschap van de president van het Hof van Cassatie. Het doel van de bijeenkomst is om de criteria vast te stellen voor de selectie van jonge Marokkanen die zijn opgeroepen om de militaire dienst in 2023 te verrichten, aldus een verklaring van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Lees ook: Marokkaanse profvoetballers opgeroepen voor militaire dienst

Besloten is dat de 149.595 geregistreerde jongeren, waaronder 17.517 vrouwen, op korte termijn zullen worden doorverwezen naar de bevoegde autoriteiten om te bespreken wanneer ze hun militaire dienst kunnen beginnen. De militaire dienstplicht werd in 2018 opnieuw ingevoerd in Marokko, tijdens een regeringsraad die werd voorgezeten door Koning Mohammed VI.

Lees ook: Zoveel kost de militaire dienstplicht in Marokko

De militaire dienst is open voor jongeren tussen de 19 en 25 jaar oud. Gedurende een jaar zal de jonge dienstplichtige militaire trainingen volgen, worden opgeleid in het gebruik van wapens en andere militaire uitrusting, maar ook toegang hebben tot verschillende opleidingen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team