Zoeken

Marokkaanse politieagenten verdacht van hasjhandel

13 september 2022 - 16:00 - Marokko

©

Het onderzoek dat Marokko instelde naar aanleiding van de arrestatie van twee inwoners van Sebta door de Spaanse politie, wegens het bezit van 600 kilo hasj verstopt in een speedboot met een Marokkaanse registratienummer, bracht aan het licht dat er ook Marokkaanse veiligheidsagenten, politieagenten en ambtenaren bij de drugshandel betrokken zijn.

De twee verdachten werden na hun arrestatie voorgeleid aan de bevoegde rechter, die opdracht gaf voor een plaatsing in voorlopige hechtenis. Ondertussen wordt het onderzoek in Marokko voortgezet en heeft het geleid tot de arrestatie van 7 andere personen op 4 september, waaronder 5 veiligheidsagenten die werkzaam waren in de haven van Kabila, waar de boot vandaan kwam, en twee broers die ook in de haven werkten.

Lees ook: "VillaNarco", luxe schuilplaats van Marokkaanse hasjsmokkelaars in Spanje

Twee politieagenten werden eveneens geschorst wegens hun vermeende banden met het criminele netwerk, meldt El Pueblo de Ceuta. Na een ondervraging door de Koninklijke Gendarmerie gaven de beschuldigden hun betrokkenheid toe. Ze hebben de met hasj geladen boot "Marina K" niet gecontroleerd, toen die op het punt stond de haven te verlaten.

Een van hen erkende dat hij op 5 en 7 augustus de toegang van een voertuig van het merk Dacia Dokker, tot het haventerrein had vergemakkelijkt. De auto werd bestuurd door één van de twee inwoners van Sebta die op 9 augustus werden aangehouden en er was ook een passagier aan boord die hij niet kende. De rechercheurs vermoeden dat het om een persoon zou kunnen gaan met de bijnaam "De Nederlander", die half augustus in Marokko is gearresteerd. Laatstgenoemde heeft na zijn arrestatie toegegeven dat hij op dezelfde data om persoonlijke en medische redenen naar Marokko was gereisd, maar uit camerabeelden in de haven van Kabila is te zien dat hij betrokken was bij een drugssmokkel.

Lees ook: Tetouan: politieagent gearresteerd voor afpersing en corruptie

Het onderzoek leidde tot de ontmanteling van een groot netwerk voor de handel in hasj. Wegens de vermeende betrokkenheid van politieagenten heeft de procureur van de provincie Tetouan de gerechtelijke eenheid van de Koninklijke Gendarmerie in Rabat met klem opdracht gegeven het onderzoek grondig te voeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team