Zoeken

Gendarme verdacht van stelen telefoon drugsbaron in Ksar El-Kebir

18 augustus 2022 - 19:00 - Marokko

©

De commandant van de Brigade van de Koninklijke Gendarmerie in Ksar El-Kebir is gearresteerd wegens verduistering van voorwerpen die in beslag zijn genomen bij de arrestatie van een drugshandelaar. Hij werd voorgeleid aan de procureur des Konings bij de rechtbank in Tanger.

De brigadecommandant wordt ervan beschuldigd "in het bezit te zijn gekomen van mobiele telefoons die in beslag zijn genomen bij de arrestatie van een drugsbaron". Hij zou ook andere mobiele telefoons hebben vermeld in notities die tijdens de arrestatie zijn gemaakt, meldt de krant Assabah. "De drugsbaron werd gearresteerd door de criminele politie in Larache en vervolgens overgebracht naar de gendarmeriebrigade in Ksar El-Kebir, waar een nationaal arrestatiebevel tegen hem werd uitgevaardigd wegens drugshandel."

Lees ook: Marokko: zware gevangenisstraf voor van moord beschuldigde gendarme

Het verslag van zijn overbrenging naar Ksar El-Kebir bevat een lijst van de in beslag genomen voorwerpen die hij in zijn bezit had. Daaronder drie mobiele telefoons van een bepaald merk. In de loop van het onderzoek is gebleken "dat de regionale commandant informatie had gekregen dat de mobiele telefoons die door de politie in Larache in beslag waren genomen, in Ksar El-Kebir waren geruild". De onderzoekers stelden vast dat de drie mobiele telefoons die in de verslagen van de gendarmerie van Ksar El-Kebir waren vermeld, niet overeenkwamen met de mobiele telefoons die door de recherche van Larache in beslag waren genomen.

Lees ook: Spanje: gendarmes veroordeeld voor drugssmokkel uit Marokko

Op grond van deze vaststelling is de commandant van de Koninklijke Gendarmeriebrigade gearresteerd, in voorlopige hechtenis genomen en voorgeleid aan de onderzoeksrechter van het Hof van Beroep van Tanger. De in beslag genomen mobiele telefoons worden momenteel geanalyseerd om de motieven van de commandant te bepalen. Het onderzoek in deze zaak is nog gaande.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team