Zoeken

Politieagenten gearresteerd voor corruptie in Guelmim

24 januari 2022 - 20:20 - Marokko

©

Negen personen, waaronder twee politieagenten die in het provinciaal veiligheidsdistrict van Guelmim werkten, werden op 20 en 21 januari gearresteerd door de gerechtelijke politie BNPJ. Ze zouden betrokken zijn bij een zaak van valsheid in geschrifte, corruptie, onthulling van het beroepsgeheim en drugshandel.

De nationale veiligheidsdienst DGSN zegt in een verklaring dat de twee politieagenten één van de vermeende verdachten tegen betaling hebben geholpen bij de vervalsing van een volmacht, die van hem de wettelijke vertegenwoordiger van een bedrijf maakte. De vervalste volmacht moest dienen om een auto die op naam van dat bedrijf stond, op frauduleuze wijze te verwijderen uit de gemeentelijke bewaarplaats voor in beslag genomen goederen.

Lees ook: Corrupte gemeenteraadslid opgepakt in Safi

Tijdens hun onderzoek stelden de rechercheurs vast dat het in beslag genomen voertuig toebehoorde aan een man die wordt gezocht wegens betrokkenheid bij drugshandel, moord en beroving. Het is in opdracht van deze crimineel dat de verdachten de volmacht hebben vervalst om de inbeslagneming van het voertuig op te heffen.

Lees ook: Fez: politieagenten gearresteerd wegens corruptie

De verdachten zijn in voorlopige hechtenis genomen in afwachting van het resultaat van het onderzoek van de BNPJ, om de zaak op te helderen en de mate van betrokkenheid van elke verdachte vast te stellen. Met name de politieambtenaren lopen het risico om naast een gerechtelijke veroordeling, ook nog tuchtrechtelijke sancties te krijgen wegens ernstige beroepsfouten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team