Zoeken

Plastische chirurgie populair onder Marokkaanse politici

2 maart 2021 - 10:40 - Marokko

©

Steeds meer politici over de hele wereld nemen hun toevlucht tot plastische of cosmetische chirurgie om hun uiterlijk en imago te verbeteren. In Marokko lijkt deze praktijk minder gangbaar, hoewel er wel enkele gevallen worden geregistreerd.

Voormalige minister en huidige vice-voorzitter van het parlement, Mohamed Ouzzine, heeft na verschillende mislukte behandelingen met zowel de traditionele als de moderne geneeskunde om vlekken te verbergen, uiteindelijk een beroep gedaan op plastische chirurgie alsook een haarimplantatie, meldt het dagblad Al Akhbar.

Bensalem Himmich, voormalige minister van Cultuur, die veel belang hechtte aan zijn uiterlijk, droeg ook altijd een pruik. Het brede publiek en zelfs zijn naaste medewerkers dachten dat het zijn echt haar was, aldus het medium dat een overzicht geeft van Marokkaanse bewindsmannen en -vrouwen die voor plastische of cosmetische chirurgie hebben gekozen.

Verder terug in de tijd was er ook het geval van de voorzitter van de eerste regering van Marokko na de onafhankelijkheid, M’Barek El Bekkay, een gehandicapte man die een houten prothese droeg. Hij had een been verloren tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het dagblad schrijft ook over de Frans-Marokkaanse Rachida Dati, de voormalig minister van Justitie in Frankrijk heeft eveneens plastische chirurgie aan haar gezicht.

Bladna.nl