Zoeken

Ziet Mustapha Ramid af van zijn ontslag?

28 februari 2021 - 20:00 - Marokko

©

Mustapha Ramid, Marokkaanse minister van Mensenrechten en betrekkingen met het Parlement zou van zijn ontslag hebben afgezien. Dat zou hij hebben gedaan na excuses te hebben ontvangen van Premier Saadeddine El Othmani.

Le360 schrijft dat Ramid vrijdagavond op zijn besluit is teruggekomen om de regering te verlaten, na een gesprek met het regeringshoofd. Ramid stelde zijn ontslag te hebben ingediend vanwege zijn gezondheidstoestand. De minister is ziek en heeft in de afgelopen twee jaar drie zware ingrepen ondergaan. Zo werd hij aan de maag geopereerd en moest een deel van zijn lever en een nier laten weghalen. Deze derde ingreep vond zaterdag plaats.

Volgens het medium klopt dit echter niet en is de echte reden van het ontslag van Ramid te wijten aan het feit dat hij niet op de hoogte werd gebracht van een besluit dat tijdens de laatste regeringsraad werd genomen om een ​​buitengewone zitting van het parlement bijeen te roepen op dinsdag 2 maart.

"Mustapha Ramid accepteerde dat niet. Hij coördineert, als minister belast met de betrekkingen met het parlement, tussen de wetgevende instelling en de uitvoerende macht", vertellen bronnen dicht bij El Othmani. "Wetende dat hij al enkele weken ernstig ziek is, vond het regeringshoofd het niet nodig om hem hierover te informeren en hem te storen tijdens zijn medische behandeling."

Bladna.nl