Zoeken

Toename aantal Marokkanen met overgewicht

10 juli 2022 - 12:40 - Marokko

©

Obesitas en overgewicht zijn voor veel Marokkanen een probleem. Statistisch gezien heeft 25% van de mensen tussen 45 en 59 jaar in Marokko obesitas en 14% van de kinderen heeft overgewicht.

Op een persconferentie benadrukte professor El Hassan Boukind dat het aantal mensen met overgewicht in Marokko gestaag toeneemt. De specialist in plastische chirurgie benadrukte dat deze situatie talrijke gevolgen heeft voor de gezondheid van de Marokkanen, meldt het dagblad Al Ahdath Al Maghribia.

"Deze cijfers zijn alarmerend en het is tijd om aan de alarmbel te trekken en ernstig na te denken over de ontwikkeling van passende plannen om deze toestand te bestrijden. Bovendien is meer voorlichting nodig om mensen bewust te maken van de ernstige gevolgen van zwaarlijvigheid en ondervoeding en de invloed daarvan op de volksgezondheid," aldus professor Boukind. Hij beveelt aan preventie te doen om zwaarlijvigheid, overgewicht en daarmee gepaard gaande ziekten zoals diabetes, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten en kanker te voorkomen.

Lees ook: 20% Marokkanen lijdt aan zwaarlijvigheid

El Hassan Boukind stelt dat "men niet hoeft te wachten tot men 100 kg weegt om te besluiten het probleem van de zwaarlijvigheid op te lossen. Zodra men merkt dat men begint aan te komen, moet men in actie komen en nadenken over passende oplossingen. Het is belangrijk op te merken dat de gevaren van zwaarlijvigheid niet uitsluitend van esthetische of uiterlijke aard zijn.

Lees ook: Sarah Mahassine verloor 19 kilo na een operatie

Iemand wordt als zwaarlijvig beschouwd wanneer zijn body mass index (BMI) 30 of meer bedraagt, aldus de professor. "Er zijn echter verschillende manieren om zwaarlijvigheid te bestrijden, te beginnen met dagelijks gedrag en eindigend met chirurgie," besloot de professor plastische chirurgie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team