Zoeken

Marokkaanse kinderen die in mei in Sebta aankwamen mogen naar school

3 september 2021 - 19:40 - Marokko

©

De Marokkaanse minderjarigen die op 17 en 18 mei illegaal naar Sebta migreerden, zullen naar school kunnen gaan. Het stadsbestuur heeft, in samenwerking met het Spaanse ministerie van Onderwijs, vijf middelbare scholen voor dit doel geselecteerd en is bezig met de inrichting van de klaslokalen.

De ongeveer 250 minderjarigen, tussen 12 en 16 jaar oud, zullen worden opgeleid in de instituten Clara Campoamor, Almina, Abyla, Siete Colinas en Luis de Camoens, aldus het Spaanse dagblad El Mundo. Deze kinderen zullen wel in andere klaslokalen les krijgen dan de andere leerlingen.

Lees ook: Morad (16) na repatriëring vastbesloten om naar Sebta terug te keren

José Manuel Bar Cendón, directeur-generaal van Onderwijsplanning en -beheer, is sinds dinsdag samen met María del Ángel Muñoz, adjunct-directeur-generaal van Centra, Inspecties en Programma’s, in Sebta bezig met de uitvoering van dit besluit.

Bovendien hebben de eerste en tweede vice-voorzitter van de stad, Mabel Deu en Carlos Rontomé, een ontmoeting gehad met ambtenaren van het ministerie van Onderwijs en Beroepsopleiding om het pedagogische programma te bespreken.

Lees ook: Terugkeer minderjarigen bewijs voor hervatting Marokkaans-Spaanse betrekkingen?

De Marokkaanse en Spaanse regeringen lanceerden ook een operatie om de niet-begeleide Marokkaanse minderjarigen te repatriëren, maar die operatie moest tijdelijk worden stilgezet na een rechterlijke beslissing.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team