Zoeken

Sebta: massale repatriëring Marokkaanse kinderen naar Marokko

14 augustus 2021 - 19:40 - Marokko

©

Vrijdag is de repatriëring begonnen van niet-begeleide Marokkaanse minderjarigen die afgelopen mei in Sebta aankwamen. De repatriëring verloopt via de grensovergang van Tarajal. Marokko heeft ingestemd met deze operatie.

Een massale repatriëring, aldus El Faro de Ceuta. De krant benadrukt dat deze operatie mogelijk is gemaakt dankzij een overeenkomst tussen de Marokkaanse en de Spaanse autoriteiten. De eerste groep minderjarigen verliet in de vroege namiddag het sportcentrum Santa Amelia, waar zij gehuisvest waren.

Lees ook: Alle minderjarige migranten zullen Sebta voor september verlaten

"Het mogelijk maken van deze overdracht is een historisch gebaar en een duidelijk signaal dat de betrekkingen met Marokko sinds het conflict in mei zijn veranderd", aldus het blad. De krant verwijst naar de "directe betrokkenheid" van de ministers van Binnenlandse Zaken van beide landen, Abdelouafi Laftit en Fernando Grande-Marlaska.

Lees ook: Mohammed VI neemt leiding over dossier niet-begeleide minderjarige migranten

De repatriëring werd sinds 1 juni verwacht, toen Koning Mohammed VI instructies gaf om de kwestie van niet-begeleide Marokkaanse minderjarigen in het buitenland doeltreffend op te lossen. De Koning stelde toen ook alle buitenlandse staatshoofden gerust door te zeggen dat Marokko "de terugkeer van naar behoren geïdentificeerde minderjarigen" aanvaardde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team