Zoeken

Marokkaanse vrouwen mogen hun kinderen ophalen in Sebta

24 mei 2021 - 18:20 - Marokko

©

De Spaanse en Marokkaanse autoriteiten werken aan de terugkeer naar hun families, van de niet-begeleide minderjarigen die tussen vorige week maandag en woensdag naar Sebta vertrokken.

Ongeveer 1500 minderjarigen trokken tussen maandag en woensdag alleen of met hun gezinnen naar de enclave in het noorden van Marokko. Sommigen zijn inmiddels teruggekeerd naar het koninkrijk en anderen zullen dat in de komende dagen doen. Intussen lopen volgens Spaanse media veel niet-begeleide minderjarigen door de straten van de stad. Hun zaak moet worden behandeld op basis van de immigratievoorschriften, die bepalen dat dit alleen mogelijk is "wanneer de familie van de minderjarige of, bij gebrek daaraan, de kinderbeschermingsdiensten van zijn of haar land zijn gelokaliseerd", zo meldt Medias24.

Op grond van rapporten van Spaanse deskundigen en na het horen van de kinderen, (meer dan 50 kinderen hebben te kennen gegeven dat zij naar huis willen terugkeren), zou de repatriëring kunnen plaatsvinden met tussenkomst van de officier van justitie.

Een aantal Marokkaanse moeders mochten op donderdag 20 mei reeds de oversteek maken om hun kinderen persoonlijk op te halen aan de grensovergang van Tarajal. Er wordt intussen gezocht naar een globale oplossing.

Bladna.nl