Zoeken

Morad (16) na repatriëring vastbesloten om naar Sebta terug te keren

22 augustus 2021 - 21:00 - Marokko

©

Morad is pas 16. Hij werd afgelopen weekend samen met vijftien andere minderjarige Marokkanen vanuit het sportcentrum Santa Amelia in Sebta, naar Marokko gerepatrieerd. Zijn enige doel in het leven is terug naar de enclave te keren. Hij hoopt op een betere toekomst in Spanje.

De tiener kwam samen met duizenden migranten op 17 en 18 mei in de enclave in het noorden van Marokko aan. Hij werd afgelopen zondag naar Marokko gerepatrieerd en is intussen terug bij zijn ouders in Fnideq. Hij had het besluit genomen om zijn land en familie te verlaten om een beter leven op te bouwen in Europa.

Morad vertelde vanuit Marokko aan El Faro de Ceuta hoe de terugkeer verliep. "Ik wilde niet naar buiten. Maar ze vroegen me zonder enige uitleg om in een minibusje te stappen. Pas daarna besefte ik dat ze ons naar de grensovergang brachten", legt hij uit.

Bij zijn aankomst in Marokko moest Morad urenlang wachten. Ook daar kreeg hij geen uitleg over wat er ging gebeuren. Daarna werd hij naar zijn ouders teruggebracht. "Mijn ouders waren heel blij om me terug te zien", zegt de tiener, volgens wie de andere jongeren met wie hij werd gerepatrieerd, naar een centrum voor minderjarigen in Martil werden gebracht.

De jongeman betreurt het dat hij terug in Marokko is, waar er volgens hem geen toekomstmogelijkheden zijn voor jongeren zoals hij. "Er is hier helemaal niets, er is geen werk, er is niets." Daarom is Morad vastbesloten om zijn kans opnieuw te wagen en naar Spanje terug te keren. Hij geeft wel toe dat hij tijdens de maanden die hij in het sportcentrum van Sant Amelia doorbracht niet veel heeft kunnen doen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team