Zoeken

Terugkeer minderjarigen bewijs voor hervatting Marokkaans-Spaanse betrekkingen?

19 augustus 2021 - 18:20 - Wereld

©

De terugkeer van minderjarigen die door Spanje met de instemming van Marokko op gang is gebracht, bewijst dat het herstel van de betrekkingen tussen de twee landen op de goede weg is.

Marokko heeft ingestemd met de terugkeer van de 800 minderjarigen die op 17 en 18 mei massaal naar Sebta waren vertrokken. Volgens de overeenkomst die met het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken is gesloten, zal Marokko de minderjarigen naar een centrum in Martil (Tetouan) brengen, waar de gezinsherenigingen zullen plaatsvinden.

Lees ook: Spaanse kerk veroordeelt repatriëring Marokkaanse kinderen

De repatriëringen waarover de twee landen een overeenkomst hebben bereikt, bewijzen dat de betrekkingen tussen Marokko en Spanje beter worden, aldus Europa Sur. Zij tonen ook aan dat de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken, José Manuel Albares, op discrete wijze werkt aan de versterking van de betrekkingen met Marokko, zoals hij bij zijn aantreden in juli ook heeft beloofd.

Naast een oplossing voor de diplomatieke- en de migratiecrisis, wil het nieuwe hoofd van de Spaanse diplomatie ook nieuwe en stevige grondslagen leggen voor de samenwerking met Marokko. En hoewel de Marokkaanse ambassadeur in Madrid nog niet terug op post is, zijn er voor het eerst wel al Spaanse diplomaten uitgenodigd voor evenementen in Rabat, aldus diplomatieke bronnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team