Zoeken

Marokkaanse joden slachtoffer vastgoedfraude in Tetouan

29 september 2022 - 16:00 - Marokko

©

Marokkaanse Joden zijn het slachtoffer geworden van een vastgoedzwendel in Tetouan. De zwendel werd georkestreerd door een netwerk dat gespecialiseerd is in vastgoedfraude en -diefstal. Het brein achter de operatie werd gearresteerd en gevangen gezet.

De zaak kwam aan het licht na de ontdekking van dubieuze financiële transacties en ongedekte cheques met de medewerking van een bekende notaris. Deze laatste was reeds aangeklaagd in meerdere andere zaken van diefstal van eigendommen, vervalsing van documenten en andere verdachte zaken. De notaris zit momenteel in de gevangenis voor zijn betrokkenheid bij een andere zaak.

Lees ook: Wereld-Marokkanen slachtoffer vastgoedzwendel in Temara

Het onderzoek van de gerechtelijke politie (BNPJ) in Tetouan was succesvol. De leider de criminele organisatie gespecialiseerd in fraude en diefstal van eigendommen werd gearresteerd. Hij zit in de plaatselijke gevangenis van Tetouan, meldt het Arabisch-talige dagblad Al Akhbar.

Lees ook: Vastgoedfraude: Marokkaanse diaspora doet beroep op Koning Mohammed VI

De man met de bijnaam "Lekhnaïfri" is beschuldigd van verschillende aanklachten in verband met de vervalsing van eigendomstitels van Marokkaanse Joden en het gebruik van valse documenten bij illegale vastgoedtransacties. Hij zou ook verantwoordelijk zijn voor andere oplichtingen waarmee grote sommen geld gemoeid zijn. De BNPJ zal hem opnieuw ondervragen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team