Zoeken

Bab Darna: CEO en medeplichtigen krijgen zware gevangenisstraffen

14 januari 2023 - 12:00 - Marokko

©

Een van de grootste vastgoedschandalen in Marokko, de Bab Darna-affaire, bereikte donderdag een climax toen Mohamed El Ouardi, CEO van de vastgoedgroep, tot 15 jaar gevangenisstraf werd veroordeeld door de financiële strafkamer in eerste aanleg van het Hof van Beroep in Casablanca. Een groot aantal wereld-Marokkanen zijn slachtoffer in deze zaak, die meer dan 1000 slachtoffers heeft gemaakt.

De CEO van Bab Darna werd schuldig bevonden aan betrokkenheid bij vervalsing van officiële documenten, fraude en de uitgifte van valse cheques. Aan de klanten werden fictieve vastgoedprojecten verkocht. Ze werden voor meer dan 400 miljoen dirham opgelicht. Al vanaf de aanvang eisten de slachtoffers gerechtigheid en in juni 2022 demonstreerden zij nogmaals om te eisen dat het proces werd versneld.

Lees ook: Bab Darna: wereld-Marokkanen demonstreren in Casablanca

Hun noodkreet werd uiteindelijk beloond met de veroordeling van El Ouardi en andere bedrijfsleiders tot gevangenisstraffen van 2 tot 12 jaar. Deze zaak toont de ernstige gevolgen van vastgoedfraude aan en benadrukt de noodzaak van uiterste waakzaamheid bij alle vastgoedtransacties. De slachtoffers van Bab Darna, vooral wereld-Marokkanen, hopen nu op gerechtigheid en enige vorm van compensatie voor de geleden schade.

Lees ook: Nieuwe ontwikkelingen in de Bab Darna-zaak

Andere veroordelingen betroffen de algemeen directeur O.E.B., de commercieel directeur H.E.B., de administratief en financieel directeur A.A., de technisch directeur F.O., de boekhouder M.T. en de notaris M.M. Deze laatste werd veroordeeld tot 12 jaar gevangenisstraf.

Bladna.nl