Zoeken

Wereld-Marokkanen slachtoffer vastgoedzwendel in Temara

26 juni 2022 - 15:40 - Cultuur

©

Tientallen mensen, waaronder Marokkanen die in het buitenland wonen, zijn het slachtoffer geworden van een vastgoedzwendel in Temara, opgezet door de woningbouwvereniging "Nezha". Zij dienden een klacht in wegens fraude en misbruik van vertrouwen tegen de vereniging.

Nadat zij al hun bijdragen hadden afbetaald en eigenaar van een flat hadden moeten worden, ontdekten meer dan 100 klanten van de woningbouwvereniging "Nezha" dat zij het slachtoffer waren geworden van een vastgoedfraude. Zij kwamen tot de ontdekking dat het bestuur van de vereniging zonder toestemming twee extra flats had gebouwd, bedrijfsruimten had verkocht en percelen van verscheidene hectaren in de prefectuur Skhirat en de gemeente Ain Atik had gekocht met hun geld en zonder hen daarvan in kennis te stellen, meldt de krant Assabah.

Lees ook: Vastgoedfraude: Marokkaanse diaspora doet beroep op Koning Mohammed VI

De slachtoffers hebben vervolgens bij de procureur des Konings een klacht ingediend waarin zij de de woningbouwvereniging beschuldigen van fraude en misbruik van vertrouwen. Deze had "het statuut vervalst door wijzigingen aan te brengen in de notulen van een pseudo-buitengewone algemene vergadering. Zo heeft het bestuur de bepalingen van artikel 18 gewijzigd, waarin staat dat een buitengewone algemene vergadering bijeengeroepen kan worden wanneer dat nodig is om uitsluitend dringende zaken te behandelen," klagen de slachtoffers. Ze stellen niet te zijn uitgenodigd voor deze vergadering, die op 26 augustus 2020 gehouden werd.

Lees ook: Nederlandse Marokkanen steeds vaker slachtoffer vastgoedzwendel

De slachtoffers hebben er eveneens over geklaagd dat het bestuur "ernstige" beslissingen heeft genomen door het morele en financiële verslag en het ontslag van leden goed te keuren, terwijl het hen van elke verantwoordelijkheid ontsloeg om zichzelf tegen elke aansprakelijkheid of rechtsvervolging te beschermen. Zij betoogden dat de voorzitter van de vereniging zijn toevlucht nam tot fraude en afpersing bij het financiële beheer van de gemeenschappelijke bezittingen van de vereniging.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team