Zoeken

Tanger: notaris en zijn vrouw in de gevangenis

8 maart 2022 - 12:20 - Marokko

©

De gerechtelijke politie van Tanger heeft, in samenwerking met hun collega’s in Tetouan, een notaris en zijn echtgenote gearresteerd op beschuldiging van verduistering van gelden, fraude en uitgifte van ongedekte cheques. Ze zijn meerdere keren op de opsporingslijst gezet.

De notaris en zijn vrouw, respectievelijk 46 en 43 jaar oud, worden verdacht van verduistering van fondsen, fraude en misbruik van vertrouwen, alsook van het uitschrijven van cheques voor verscheidene miljoenen dirham, meldt Al Akhbar. De veiligheidsdiensten van Tetouan hebben zestien schriftelijke aanklachten tegen de notaris lopen wegens het uitschrijven van ongedekte cheques ter waarde van meer dan 10 miljoen dirham, en acht aanklachten tegen zijn echtgenote wegens ongedekte cheques ter waarde van 4,7 miljoen dirham.

Lees ook: Notaris gearresteerd voor fraude in Marrakech

De gerechtelijke politie van Tanger slaagde erin eerst de notaris en vervolgens zijn vrouw te arresteren. Intussen hebben verschillende slachtoffers het Openbaar Ministerie benaderd in verband met nieuwe zaken waarbij het koppel betrokken zou zijn. Bijna alle klachten hebben betrekking op stadsplanning en huisvesting. Het koppel werd in voorlopige hechtenis genomen tot het onderzoek is afgerond.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team