Zoeken

Zakenman voor drugshandel gezocht in Tetouan

3 september 2022 - 17:00 - Marokko

©

De politie van Tetouan is actief op zoek naar een zakenman die ervan wordt verdacht betrokken te zijn in een zaak van drugshandel. Het parket van de stad heeft een aanhoudingsbevel uitgevaardigd.

De verdachte wordt genoemd in een onderzoek dat is ingesteld nadat in augustus in Tetouan een drugshandelnetwerk werd opgerold, meldt Al Akhbar. Er wordt aangegeven dat de bekende zakenman lid zou zijn van dit netwerk dat gespecialiseerd is in het verhandelen van harddrugs.

Lees ook: Onthullingen gearresteerde drugshandelaar in Tetouan

Drie mannen en een vrouw, tussen 28 en 43 jaar oud, werden bij de operatie in verschillende steden in het noorden van het koninkrijk gearresteerd. Het gaat om personen die herhaaldelijk strafbare feiten hebben gepleegd. Bij de huiszoekingen werd 5,184 kg cocaïne, klaar voor distributie, in beslag genomen.

Uit voorlopig onderzoek bleek dat één van de verdachten, die in de loop van het onderzoek werd aangehouden, had verklaard dat hij in augustus contact had gehad met de zakenman. De actief gezochte man zou hem twee kilo cocaïne hebben verkocht tegen een prijs van 550 dirham per gram.

Lees ook: Achtervolging drugssmokkelaars op volle zee (video)

Dertien andere vermeende leden van de criminele organisatie worden eveneens gezocht. Behalve in Tetouan zou het netwerk ook actief zijn in de steden Martil, Fnideq, M’diq, Ouazzane, Tanger, Nador en Oued Laou. De zoektocht naar mogelijke nieuwe vertakkingen van het netwerk wordt voortgezet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team