Zoeken

Directeur Prestigia opgepakt voor oplichting van 50 miljoen dirham in Marrakech

18 februari 2023 - 08:00 - Marokko

©

Een verantwoordelijke van het bedrijf Prestigia, dat gespecialiseerd is in de verkoop van luxe onroerend goed en onderdeel is van de groep Addoha, wordt verdacht van betrokkenheid bij een oplichting van 50 miljoen dirham.

De commercieel directeur van de Marokkaanse vastgoedgroep werd in voorlopige hechtenis genomen in de Oudaya gevangenis in Marrakech. Hij zou betrokken zijn bij een grootschalige zwendel van 50 miljoen dirham. Tientallen burgers zouden het slachtoffer zijn geworden van deze oplichting.

Lees ook: Hoger beroep vastgoedfraude Tetouan begonnen, wereld-Marokkanen onder slachtoffers

Al3omk meldt dat de verantwoordelijke in hechtenis is genomen voor vervalsing van officiële documenten, gebruik van valse documenten en fraude en misbruik van vertrouwen. De commerciële verantwoordelijke wordt ervan beschuldigd klanten van Prestigia valse ontvangstbewijzen te hebben afgegeven voor de aanbetaling van luxe villa’s of appartementen en terreinen. Naast de commercieel directeur is ook een notaris gearresteerd en in voorlopige hechtenis genomen.

Lees ook: Hoger beroep vastgoedfraude Tetouan begonnen, wereld-Marokkanen onder slachtoffers

De gerechtelijke politie van Marrakech doet onderzoek naar de zaak. Het proces van de verdachten gaat op 21 februari van start.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team