Zoeken

Marokko betrekt diaspora bij de ontwikkeling van coöperaties

2 januari 2021 - 11:20 - Marokkanen in het buitenland

©

Maandag is in Rabat een partnerschapsovereenkomst ondertekend voor het benutten van de vaardigheden van Marokkanen die in het buitenland wonen voor de ontwikkeling van de sociale economie in Marokko. De overeenkomst is ondertekend door afgevaardigden van het ministerie van Toerisme, Ambachten, Luchtvervoer en Sociale Economie, het ministerie van Buitenlandse Zaken en het Bureau voor de ontwikkeling van samenwerking.

Met deze overeenkomst moeten de twee betrokken ministeries beter gaan samenwerken zodat er samenwerkings- en coördinatieprogramma’s kunnen worden opgezet om wereld-Marokkanen te betrekken bij het creëren van een solidaire economie en de ontwikkeling van coöperaties in Marokko. Hierdoor moet het ook makkelijker worden voor Marokkanen die in het buitenland wonen om in de coöperaties te investeren. Een voornemen in de overeenkomst is het opstellen van een actieplan 2021-2029 om 80% van de ambachtelijke en toeristische coöperaties te ondersteunen, meldt Infomediaire.

De minister van Toerisme liet tijdens de bijeenkomst weten dat de overeenkomst grote kansen biedt voor wereld-Marokkanen om een steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van coöperaties die actief zijn op verschillende gebieden. Ook is het volgens de minister een goed middel om de Marokkaanse diaspora aan te moedigen om in Marokko te investeren.

De onderminister van Buitenlandse Zaken, Nezha El Ouafi, legt de nadruk op de rol die wereld-Marokkanen kunnen spelen in de lokale ontwikkeling van de verschillende regio’s van Marokko. Tevens zegt ze dat de samenwerkingsovereenkomst bedoeld is om de Marokkanen in het buitenland die overwegen om in Marokko te investeren, over de streep te trekken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team