Zoeken

Marokkaanse chefs in finalejury MasterChef Spanje

19 juli 2022 - 12:30 - Cultuur

©

Op maandag 18 juli vond de finale van de tiende editie van MasterChef Spanje plaats. Chef-koks uit Marokko, Ecuador, Polen, Zwitserland en andere landen vormden de jury die de winnaar kozen.

De finale werd in Spanje uitgezonden op La 1. De vier finalisten, Verónica, David, Adrián en María Lo, deden hun best om de jury te overtuigen om deze tiende editie te winnen. María Lo won de 10e editie en nam 100.000 euro, haar kookboek en een trofee mee naar huis, meldt 20minutos.

Lees ook: Marokkaanse tajine in de kijker op MasterChef Canada (video)

In de eerste fase moesten de kandidaten een recept van de beroemde chef-kok Carlos Maldonado, de winnaar van Master Chef 3, namaken. Eén kandidaat werd na deze fase geëlimineerd en de andere drie kandidaten werden aan een tweede test onderworpen. De jury, bestaande uit Marokkaanse, Ecuadoriaanse, Poolse en Zwitserse chef-koks, proefden de gerechten van de kandidaten en kozen de twee finalisten.

Lees ook: Marokko: restaurant weigert winnares Masterchef wegens hoofddoek (video)

De laatste twee kandidaten moesten een volledig menu aanbieden met een voorgerecht, een hoofdgerecht en een nagerecht. Deze gerechten werden geproefd door de jury, die uiteindelijk María Lo tot winnaar van de 10e editie uitriep.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team