Zoeken

Marokkaanse tajine in de kijker op MasterChef Canada (video)

16 juli 2020 - 22:00 - Marokko

©

MasterChef Canada heeft drie kandidaten uitgedaagd om een Marokkaanse tajine klaar te maken. Geen enkel van de drie wist een tajine voor te bereiden.

Een van de kandidaten had al wel tajine geproefd. "Ik woonde in een wijk met voornamelijk Joodse Marokkanen. Ik kreeg dus de kans om een tajine te proeven.", aldus Aaron Polsky.

De twee andere kandidaten wisten helemaal niets af van tajine. "Ik weet niets van tajines, maar ik ben er vrij zeker van dat ik paprika en tomaten ga gebruiken ... en waarschijnlijk ook pompoen.", vertelde Miranda Wasstrom, eraan toevoegend dat ze hoopte dat het haar dankzij "de geur en smaak, een beetje geluk - met een snufje van dit en dat", zou lukken.

Alle kandidaten kregen 45 minuten om een tajine voor te bereiden. Ze kregen het nodige keukengerei, inclusief een metalen tajine en 28 kruiden zonder label. Naast een tajine werd hen ook gevraagd om een couscous voor te bereiden. "Couscous en tajine zijn als een huwelijk, ze vullen elkaar aan", aldus jurylid Alvin Leung.

Miranda Wasstrom won de uitdaging en maakte de beste tajine volgens de jury. Het lukte haar om "de texturen en smaken van een authentieke Marokkaanse tajine" te vinden.

Bladna.nl