Zoeken

Chef Richard Sandoval breidt culinaire imperium uit naar Marokko

26 juni 2022 - 17:00 - Cultuur

©

De bekroonde, in Mexico geboren kok en restauranthouder Richard Sandoval, breidt zijn internationale aanwezigheid uit met de opening van een restaurant in Marrakech en een ander in Athene, Griekenland. Het is zijn eerste stap op de Afrikaanse en Griekse horecamarkten.

Toro Toro, het belangrijkste pan-Latino steakhouse-concept van chef Sandoval, opent deze zomer zijn deuren in Marrakech. ’Toro Toro Marrakech’ is geïnspireerd op Latijns-Amerikaanse tradities en op de kunst van het koken boven een vuurtje. Het restaurant biedt op houtvuur gegrild vlees aan dat aan tafel wordt gesneden, ceviches, tiraditos en antojitos voor groepen, evenals uitzonderlijke drankopties waaronder Latino-wijnen en klassieke Latino-cocktails. Het ontwerp van het eerste restaurant van Chef Sandoval in Afrika is geïnspireerd op de zwoele en chique sfeer van de bruisende stad, met donkere muren, een gedempte verlichting en chique lederen en fluwelen meubelen.

Lees ook: Marokkaanse keuken in eerste restaurant Louis Vuitton in Frankrijk

"De interieurs ademen warmte en comfort uit door de juxtapositie van gelaagde patronen en texturen," vertelt Jesper Axel, partner bij LW Design group, aan Hospitality Design. "Toro Toro Marrakech belicht Zuid-Amerikaanse invloeden met Latino motieven, donkere bloemenwanden die verwijzen naar het Amazonegebied, het gebruik van leer in typisch Zuid-Amerikaanse gebrande kleuren en kunstwerken die de verbeelding oriënteren naar sjamanistische culturele invloeden". Het restaurant biedt plaats aan maximaal 148 personen.

Lees ook: Tarik Driba wil Franse gastronomie Marokkaans tintje geven

In Griekenland opent chef Richard Sandoval ‘Toro del Mar Athene’, zijn eerste upscale beach club-concept, gelegen in het hart van Griekenland. Het restaurant strekt zich uit langs het strand van Voula en heeft een capaciteit van 500 mensen.

Bladna.nl