Zoeken

Marokko: restaurant weigert winnares Masterchef wegens hoofddoek (video)

15 juli 2021 - 16:20 - Marokko

©

Deze week heeft er zich in Marokko een opmerkelijk incident voorgedaan. Bij een restaurant in Rabat werd Laila Chini, winnares van Masterchef Marokko, de toegang geweigerd omdat ze een hoofddoek droeg.

Toen de jonge Marokkaanse, gehuld in een hijab, zich meldde bij de receptioniste van het restaurant kreeg ze in eerste instantie te horen dat ze even moest afwachten of er een tafel beschikbaar was. Nadat de bediende had geïnformeerd of er nog een tafel vrij was, kreeg Laila Chini een onverwacht antwoord. Haar werd medegedeeld dat gesluierde vrouwen niet werden toegelaten in het restaurant.

Om haar verontwaardiging over de weigering wereldkundig te maken heeft Laila Chini een video op sociale media geplaatst. Het duurde niet lang voordat de directie van het restaurant op de video reageerde. "We discrimineren niet bij het betreden van het restaurant. Jullie zijn allemaal welkom", verklaarde het management van het restaurant in een poging om verdere imago-schade te voorkomen. Ook hebben ze aangekondigd dat er maatregelen zijn genomen om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team