Zoeken

Wie is Rayane, de winnaar van France’s Got Talent? (video)

25 december 2022 - 20:00 - Cultuur

©

Rayane won afgelopen dinsdag het 17ᵉ seizoen van de talentenjacht "La France a un incroyable talent". Wie is de 15-jarige tiener die de jury overtuigde?

Het avontuur begon voor de 15-jarige Rayane nadat een video waarop hij piano speelt in 2021, zonder zijn medeweten online was geplaatst. Hij leerde het instrument bespelen in de stations in Parijs aan de hand van online tutorials. Het filmpje op sociale media stuwde hem vooruit. De teams van "La France a un incroyable talent" hebben hem gepot. In oktober voerde Rayane de Piano Sonata No. 14 van Beethoven uit in de show. Zijn optreden ontroerde Marianne James, één van de vier juryleden van het programma.

Lees ook: Saiki Weesa van beroemde K-Pop groep trots op Marokkaanse roots

De jongeman woont bij een pleeggezin in Montreuil, ten noorden van Parijs, omdat zijn vader dakloos is en zijn moeder "te ziek is om voor hem te zorgen". De Golden Buzzer van zangeres Hélène Ségara hielp Rayane de finale te bereiken. De autodidactische pianist won de editie 2022 van het programma uitgezonden op M6, met zijn vertolking van een werk van Chopin. Hij won 100.000 euro, een bedrag dat hij pas bij zijn meerderjarigheid zal ontvangen.

Lees ook: Frans-Marokkaanse Nour wint The Voice Frankrijk

Rayane is blij dat hij de grote winnaar is van de editie van 2022 en vertelde aan de krant Le Parisien dat hij "gepassioneerd en een grote perfectionist" is. Zijn droom, zei hij, is om artiest te worden en klassieke muziek te doceren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team