Zoeken

Frankrijk: burgemeester verdacht van smokkelen drugs uit Marokko

29 april 2022 - 17:00 - Wereld

©

In het Franse departement Seine-Maritime is de burgemeester van een gemeente in staat van beschuldiging gesteld wegens haar vermeende medewerking aan een drugssmokkel vanuit Marokko. In oktober was zij in verband met deze zaak aangehouden en in hechtenis genomen. Ze werd vervolgens zonder beschuldiging of gerechtelijke vervolging vrijgelaten.

De burgemeester van Canteleu zit diep in de problemen. Vrijdag werden Mélanie Boulanger en haar adjunct aangeklaagd wegens medeplichtigheid aan drugshandel, meldt TF1. Haar advocaat benadrukt met klem dat zij geen connectie heeft met de vermeende drugshandelaren. "Ze heeft niets te maken met de mensen die betrokken zijn bij drugshandel. Het zijn niet haar vrienden, het zijn niet haar familieleden," zegt Arnaud de Saint Remy.

Lees ook: Spanje: Marokkaan en vriendin slachtoffer afrekening in drugsmilieu

In oktober werden in Canteleu en Seine-Saint-Denis 19 personen gearresteerd in verband met deze drugsaffaire, nadat 150 politiemensen van verschillende eenheden twee jaar lang onderzoek hadden gedaan. Alle verdachten maakten deel uit van een groot netwerk voor drugshandel uit Marokko, dat zeer actief was in vier Franse departementen. "We hebben echt te maken met een nationale, zelfs internationale drugshandel. Het gaat dus om gestructureerde netwerken en professionele drugsimporteurs," aldus Frédéric Desguerre, vakbondsafgevaardigde van de politie-eenheid SGP.

Lees ook: Tanger: Spaanse piloot veroordeeld voor drugssmokkel

De beschuldigingen tegen de burgemeester van Canteleu en haar plaatsvervanger worden gevoegd bij die tegen elf andere personen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team