Zoeken

Marokkaans meisje 3 jaar lang uitgebuit in Melilla

15 oktober 2022 - 17:00 - Wereld

©

De Spaanse politie heeft in Melilla vier personen gearresteerd op verdenking van arbeidsuitbuiting van een Marokkaans meisje dat illegaal in Spanje verbleef. Het meisje voerde bijna drie jaar lang huishoudelijke taken uit.

De verdachten werden gearresteerd na een onderzoek van de politie eenheid mensenhandel en valse documenten (UCRIF), die door het Spaanse ministerie van Gezin werd gealarmeerd met betrekking tot de situatie van het slachtoffer, dat in 2019 vanuit Marokko in Melilla was aangekomen.

Lees ook: Marokkanen slachtoffer arbeidsuitbuiting in Spanje

Het meisje heeft elf broers en zussen en is familie van het gezin dat haar uitbuitte. Ze werd gedwongen alle huishoudelijke taken in het huis en bij de moeder van de vrouw des huizes uit te voeren. Ze kreeg een maandelijks salaris van ongeveer honderd euro, waarmee ze ook voor haar eigen voeding moest zorgen.

Het minderjarige meisje had bijna geen contact met mensen buiten het huis van het gezin. Ze ging weinig uit, behalve om boodschappen te doen, waarbij ze altijd begeleid werd door één van de dochters van het echtpaar, omdat zij enkel Tamazight spreekt en nooit naar school is geweest.

Lees ook: Marokkaan tot slavernij gebracht in Barcelona

Na een verblijf van drie jaar in het huis van het echtpaar waar zij werd uitgebuit, werd het kind op straat gezet en aan haar lot overgelaten. Later werd ze geronseld door een Spaanse vrouw in dezelfde stad maar ook toen werd ze een maand lang uitgebuit om vervolgens uit huis te worden gezet. Het Gerecht van eerste aanleg in Melilla heeft de zaak in behandeling genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team