Zoeken

Spanje: jonge vrouw gegijzeld vanwege relatie met Marokkaan

11 februari 2023 - 16:00 - Wereld

©

De familie van een jonge vrouw uit het Spaanse Zaragoza keurde haar relatie met een Marokkaan af en ging zelfs zo ver dat ze haar gijzelden, om te voorkomen dat ze zou uitgaan met haar vriend.

Op 17 augustus 2021 moest de nationale politie de deur openbreken van een huis in Zaragoza. Kort daarvoor had een jongeman de hulpdiensten gebeld om de ontvoering van zijn 18-jarige vriendin aan te geven. Hij zei dat het meisje door haar eigen familie werd gegijzeld omdat deze niet accepteerde dat ze een relatie had met een Marokkaan. Toen de agenten erin slaagden het huis binnen te gaan, vonden ze het slachtoffer met de voet vastgeketend aan een raamrooster.

Lees ook: Marokkaan redt Spaanse vriendin die door familie werd gegijzeld

Eerder vertelden haar familieleden aan de Marokkaanse jongeman ook dat ze hem en zijn familie zouden "vermoorden", indien hij de relatie niet zou verbreken. Het incident leidde tot de arrestatie van vijf personen: de vader van het meisje, twee van haar broers en hun respectieve echtgenotes. Volgens de versie van de jonge vrouw hadden haar tantes gezegd dat ze zichzelf moest vastbinden en dat zij gehoorzaamd is geweest uit respect voor hen. Op basis hiervan heeft de rechter de voorlopige vrijlating bevolen van de vijf arrestanten die werden beschuldigd van ontvoering en bedreiging.

Lees ook: Vermiste Sihem Belouahmia dood aangetroffen

Na een grondig onderzoek besloot de rechter alsnog om hen te vervolgen voor een vernederende behandeling en geweld. De twee tantes en ooms van het slachtoffer hebben de feiten toegegeven. Hun advocaat bereikte een overeenkomst met het openbaar ministerie om hun straffen te verminderen. Zo kreeg de tante die haar nichtje beval zich vast te ketenen zes maanden gevangenisstraf. De andere drie verdachten kregen een boete. Verder bleek noch de intimidatie noch de ontvoering enig nut te hebben gehad, omdat het paar niet alleen bij elkaar is gebleven, maar ook een kind heeft gekregen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team