Zoeken

Marokkanen proberen 25 miljoen euro te stelen van Tuenti-oprichter

25 oktober 2022 - 17:00 - Wereld

©

De politie in Madrid heeft vier personen gearresteerd, waaronder twee Marokkanen, omdat ze bijna een jaar geleden zouden hebben ingebroken in het huis van de oprichter van het sociale netwerk Tuenti, Zaryn Dentzel.

De vier verdachten, waaronder twee Marokkanen, een Colombiaanse en een Braziliaanse vrouw, werden afgelopen woensdag gearresteerd in Alcobendas, regio Madrid, na ongeveer een jaar onderzoek door de politie, meldt EFE.

Lees ook: Arrestaties voor inbraak in villa wereld-Marokkaan

De verdachten zouden in november vorig jaar hebben ingebroken in de luxeflat van Zaryn Dentzel in de Ruiz de Alarcón-straat, vlakbij het Retiro-park. Ze drongen het huis binnen met bivakmutsen op, boeiden de 39-jarige Californische zakenman en vroegen hem om de code van zijn virtuele rekening, waarop ongeveer 25 miljoen euro stond.

Lees ook: Inbrekers appartement Achraf Hakimi opgepakt

Toen ze de toegangscode tot deze virtuele rekening niet konden bemachtigen, namen ze talrijke bankkaarten, luxe horloges en twee aluminium koffers mee waarin ze de gestolen voorwerpen stopten. Ze slaagden er vervolgens in om ongeveer 2000 euro van de gestolen bankkaarten af te halen. De aanklachten tegen de vier zijn onder meer ontvoering, gijzeling, diefstal, fraude, bedreiging en mishandeling.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team