Zoeken

Marokkanen slachtoffer arbeidsuitbuiting in Spanje

6 augustus 2022 - 09:00 - Wereld

©

De Spaanse politie en Guardia Civil bevrijdden in 2021 in totaal 1056 slachtoffers, waaronder Marokkanen, uit netwerken van mensenhandel en seksuele of arbeidsuitbuiting in Spanje.

Ruim de helft van de bevrijde personen, 565 in totaal, was het slachtoffer van arbeidsuitbuiting en de overige 491, waaronder twee minderjarigen, werden seksueel uitgebuit. Dit blijkt uit de meest recente gegevens over mensenhandel en uitbuiting in Spanje, verstrekt door het Informatiecentrum tegen Terrorisme en Georganiseerde Criminaliteit (CITCO), dat deel uitmaakt van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Lees ook: Marokkaanse ondernemers riskeren jaar cel voor zwartwerk in België

De Nationale Politie en de Guardia Civil voerden vorig jaar 226 operaties uit, die hebben geleid tot de ontmanteling van 64 criminele organisaties en groepen en waarbij 663 mensen werden gearresteerd, meldt El Confidencial Digital. De slachtoffers zijn overwegend mannen van Marokkaanse, Senegalese en Nicaraguaanse afkomst.

Lees ook: Melilla: zakenman gearresteerd voor uitbuiting Marokkaans kind

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken is mensenhandel "een ernstige schending van de mensenrechten en na de drugshandel een van de meest lucratieve criminele activiteiten". Het ministerie wees op de dringende noodzaak van de uitvoering van het Nationaal Strategisch Plan tegen Mensenhandel en Uitbuiting 2021-2023.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team