Zoeken

Tragisch overlijden Marokkaans meisje in Spaanse vijver

2 september 2023 - 23:00 - Wereld

©

Een negenjarig meisje van Marokkaanse afkomst is overleden na een val in een vijver in de wijk Archivel de Caravaa de la Cruz, in het Spaanse Murcia, waar zwemmen verboden is.

De hulpdiensten werden gewaarschuwd nadat het meisje in de vijver was gevallen. Patrouilles van de Guardia Civil, lokale politie en brandweerlieden uit de regio Murcia, alsook een medisch team werden ingeschakeld. Eenmaal ter plaatse konden de brandweerlieden het bewusteloze meisje uit het water halen. De hulpdiensten probeerden haar vervolgens te reanimeren, zonder succes. Het meisje overleed ter plaatste, meldt EFE.

Lees ook: Spel bij rivier loopt fataal af voor jonge Marokkaan in Italië

De Marokkaanse ouders van het slachtoffer krijgen psychologische hulp. De burgemeester van Caravaca, José Francisco García, heeft aangegeven dat het 9-jarige meisje en haar 6-jarige zus al vijf jaar met hun ouders in een huis in de buurt van de vijver woonden. De twee zussen waren gaan spelen bij de vijver waar zwemmen verboden is, toen het slachtoffer het water in ging. Toen haar zusje haar niet uit het water zag komen, waarschuwde ze hun moeder.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team