Zoeken

Marokkaans brood is een gevaar voor de gezondheid

28 januari 2021 - 14:40 - Marokko

©

De kwaliteit van brood, dat in Marokko als basisvoedsel wordt beschouwd, staat ter discussie. In een verklaring trekt de Marokkaanse Federatie van Consumentenrechten (FMDC) aan de bel over het onderwerp en hekelt tekortkomingen in het fabricageproces.

In een persbericht geeft de consumentenwaakhond (FMDC) aan, dat het brood dat op de Marokkaanse markt wordt gebracht, genetisch gemodificeerd is en een aanzienlijke hoeveelheid zetmeel bevat. Het teveel aan zetmeel, samen met de andere ingrediënten die voor de vervaardiging van brood worden gebruikt, zoals zout, suiker, bakpoeder en chloor, stelt consumenten bloot aan verschillende ziekten zoals darmkanker, zwaarlijvigheid, depressie, eczeem, enz.

De FMDC betreurt ook het gebrek aan een rigoureuze en regelmatige controle over de hele productieketen van brood, van de teelt van tarwe tot de verwerking ervan, om nog maar te zwijgen van de verkoop- en de distributie.

Om de sector beter te reguleren, nodigt de FMDC boeren en producenten uit om een ​​register voor pesticidegebruik op te zetten. Eigenaren van molens, bakkerijen en zaaddepots, worden opgeroepen om een ​​gezondheids-accreditatie te verkrijgen en een ​​sanitair controlesysteem voor import op te zetten.

De FMDC veroordeelt ook het gebruik van vezelvrij meel en suiker bij het maken van brood. Ze eisen daarom ook een formalisering van de hoeveelheden zout en de herziening van het wettelijk kader met betrekking tot het maken van brood. Kortom, de FMDC wil ​​dat het Marokkaans brood wordt gemaakt in goede omstandigheden en in overeenstemming met de gezondheidsnormen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team