Zoeken

Marokko wil brandstoffraude aanpakken

16 februari 2021 - 11:20 - Marokko

©

De Marokkaanse staat loopt veel inkomsten mis door brandstoffraude. Daarom is de regering van plan om een laboratorium op te richten voor de analyse van aardolieproducten, om illegale brandstof beter op te kunnen sporen.

Volgens L’Economiste wil het ministerie van Energie en Milieu een traceerbaarheids- en markeringssysteem invoeren om de kwaliteit van aardolieproducten te kunnen controleren. Hiervoor moet voor het einde van het jaar een laboratorium worden opgericht.

Er bestaan verschillende vormen van brandstoffraude. Het is bekend dat sommige vervoerders grote hoeveelheden brandstof direct doorverkopen aan consumenten tegen een prijs die 1,5 dirham per liter lager ligt dan de prijzen aan de pomp. Meestal wordt deze brandstof opgeslagen in clandestiene depots.

De Nationale Federatie van Eigenaars, Handelaren en Managers van tankstations is blij met het initiatief van de regering. De belangenorganisatie adviseert het ministerie om een systeem op te zetten waarmee brandstof kan worden getraceerd vanaf de invoer tot de uiteindelijke verkoop. Ook wil de Federatie dat er strengere normen komen voor de opslagdepots voor brandstoffen zoals ondergrondse opslagtanks en tankwagens.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team