Zoeken

Marokko werkt aan verbod op pesticiden

9 februari 2021 - 19:20 - Marokko

©

Marokko wil het gebruik van pesticiden die in Europa verboden zijn, in maart gaan verbieden. Het gebruik van tien middelen, waaronder Paraquat, wordt geëvalueerd. Waar nodig wordt er geen autorisatie meer gegeven voor het gebruik van deze middelen.

In Europa is het gebruik van deze pesticiden verboden. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat het gebruik hiervan slecht is voor het milieu en schadelijk is voor de gezondheid. Een van de middelen die vraagtekens opwerpt, is Paraquat.

Het Marokkaanse nationale bureau voor voedselveiligheid ONSSA en de nationale commissie voor landbouwpesticiden gaan over het gebruik of verbod van dit soort middelen beslissen. Volgens een rapport van ‘Greenpeace’ en ‘Public Eye’ ontvangen 85 landen nog pesticiden. Marokko is daar één van.

ONSSA geeft aan dat 8 middelen van de markt moeten worden gehaald. Vier hiervan mogen al niet meer gebruikt worden: Propargite, Atrazine, Carbendazim en Acetochlor. De andere vier middelen, Paraquat, 1.3 dichloorpropeen, waterstofcyanamide en triasulfuron, mogen nog één jaar worden gebruikt.

Bladna.nl