Zoeken

Marokkaans arbeidsbureau "verplettert" droom jongeren Fnideq

27 februari 2022 - 16:20 - Marokko

©

Tientallen werkzoekenden hebben dinsdag geprotesteerd voor het hoofdkantoor van het Marokkaans arbeidsbureau Anapec, dat de door hen ingediende sollicitaties in de prullenmand heeft gegooid na de start van de activiteiten in de economische zone van Fnideq.

Anapec "vernietigt de droom van de jeugd om een baan te vinden" was de kop van een plaatselijke media die de demonstratie van deze werkloze jongeren volgde en er verslag over uitbracht. Zij laakten het "onverstandige" gedrag van de instelling, die in hun ogen niet langer geloofwaardig is omdat zij de rol speelt van interface tussen hen en de ondernemingen. De demonstranten riepen de regering op haar verantwoordelijkheid te nemen.

Lees ook: Fnideq: eerste ondernemers verwelkomd in economische zone

Een mensenrechtenactivist was ook verbaasd over het optreden van een overheidsinstelling voor arbeidsvoorziening die persoonlijke documenten van burgers vernietigt (fotokopieën van diploma’s, identiteitskaarten, enz.) en ze bij het vuilnis op straat gooit. Hierbij wordt alle vertrouwelijkheid met voeten getreden en wordt de eigen geloofwaardigheid aangetast.

Lees ook: Fnideq Free Zone deze maand van start

Nadat de economische zone van Fnideq officieel van start was gegaan, hebben honderden jongeren gesolliciteerd naar verschillende vacatures bij internationale bedrijven die hadden aangekondigd zich daar te zullen vestigen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team