Zoeken

Fnideq: 700 draagsters krijgen baan in textielsector

24 februari 2021 - 10:00 - Marokko

©

Ruim 700 vrouwen die voor de sluiting van de grenzen, goederen smokkelden tussen Sebta en Fnideq in het noorden van Marokko, hebben een baan toegekend gekregen in textielfabrieken in de regio.

Een deel van deze vrouwen kreeg intussen al een werkcontract, in het kader van het programma voor sociale en economische ontwikkeling van de prefectuur Mdiq-Fnideq en de provincie Tetouan. Dit programma wordt in samenwerking met het arbeidsbureau Anapec uitgevoerd.

Persagentschap MAP bericht dat 107 vrouwen die als draagsters werkten bij Bab Sebta al hun contract hebben ondertekend. Allen zullen in dezelfde textielfabriek werken. Eind deze week moeten de aanwervingen voor deze fabriek worden afgerond. De vrouwen zullen dagelijks gratis naar hun werk worden vervoerd.

Meer in detail zijn 300 werkplaatsen beschikbaar bij een textielfabriek in de industriële zone "Tetouan Park". Twee fabrieken in Tanger en Tetouan hebben elk 200 vrouwen aangeworven.

Vrouwen die nog geen werkcontract hebben gekregen zullen een salarisvoorschot ontvangen vanwege de urgentie van hun situatie. Naast deze textieleenheden zullen er ook andere banen worden aangeboden aan vrouwen die goederen smokkelden tussen Spanje en Marokko en al een jaar zonder werk zitten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team