Zoeken

Ondernemers uit Sebta investeren in Fnideq

27 januari 2022 - 11:40 - Marokko

©

Een tiental ondernemers uit Sebta hebben elk een opslagruimte gekregen in de nieuwe economische zone van Fnideq. Het tekenen van de huurcontracten begon begin januari.

In december werden 65 nieuw gebouwde magazijnen in de economische zone van Fnideq ter beschikking gesteld van zakenlieden voor de uitvoering van diverse commerciële activiteiten (levensmiddelen, kleding, witgoed, elektronica, enz.). Negen à tien zakenlieden uit Sebta, ongeveer 15% van het totaal, kregen een opslagplaats, vertelden bronnen van de Vereniging van inwoners van Sebta aan El Faro de Ceuta. 65% van de opslagplaatsen werd toegekend aan industriëlen uit de stad Fnideq en 20% aan ondernemers uit M’diq en Tetouan.

Lees ook: Sebta en Melilla economisch bedreigd door einde smokkel

De Marokkaanse overheid was van plan tot 30% van de magazijnen te reserveren voor ondernemers uit Sebta, die zwaar is getroffen door de sluiting van de grens met Marokko. Volgens de vereniging is dit quotum waarschijnlijk verlaagd als gevolg van de grote vraag van handelaren uit Fnideq. Ook werden sommige inwoners van Sebta afgeschrikt door de vrij hoge huurprijzen: ongeveer 50 dirham per vierkante meter.

De magazijnen hebben een oppervlakte van 100 tot 700 vierkante meter, afhankelijk van het soort activiteit dat wordt uitgeoefend. Aansluitingen op elektriciteit en water zijn voor rekening van de huurders.

Lees ook: Economische zone Fnideq spoedig voltooid

De economische zone van Fnideq is een initiatief van de Marokkaanse regering dat erop gericht is de economische ontwikkeling van de regio te dynamiseren en gunstige voorwaarden te scheppen voor buitenlandse investeringen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team