Zoeken

Marokkaans-Amerikaanse militaire oefening aan grens Algerije

7 juni 2022 - 19:00 - Wereld

©

In tegenstelling tot de geruchten die door Algerije en het Polisario worden verspreid, zal de 2022-editie van de gezamenlijke Marokkaans-Amerikaanse militaire oefening African Lion wel degelijk plaatsvinden in nieuwe gebieden van de zuidelijke provincies, in de onmiddellijke nabijheid van de kampen van Tindouf en op slechts enkele kilometers van de oostgrens van Marokko.

Ondanks geruchten en hypothetische dreigementen van Algerije en het Polisario, "gaan de manoeuvres van de African Lion door in Mahbes, een plaats die op 40 kilometer van de kampen van Tindouf en op enkele kilometers van de Marokkaanse oostgrens ligt", aldus het Spaanse La Razón. Dit bericht bevestigt de informatie die door de Royal Armed Forces is verspreid via een persbericht in januari 2022. African Lion 2022 vindt plaats van 20 juni tot en met 1 juli in Kenitra, Agadir, Taroudant, Tan Tan en Mahbès.

Lees ook: Algerije voert militaire oefeningen uit aan grens Marokko

Tijdens de algemene planningsvergadering van 24 tot 28 januari, met vertegenwoordigers van alle deelnemende landen, werd besloten de Marokkaans-Amerikaanse militaire oefening in de nieuwe gebieden in de zuidelijke provincies te houden. De oefening zal "multinationaal, multidomein en multifunctioneel zijn. Het is de bedoeling de technische en procedurele samenwerking tussen de Royal Armed Forces en de strijdkrachten van de deelnemende landen te verbeteren en de planning en uitvoering van gezamenlijke operaties in een multinationaal kader te trainen", aldus de generale staf van het Marokkaans leger in een mededeling.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team