Zoeken

Algerije voert militaire oefeningen uit aan grens Marokko

29 mei 2022 - 09:00 - Wereld

©

Het Algerijnse leger heeft dinsdag grootschalige militaire manoeuvres uitgevoerd aan de grens met Marokko, aldus een Algerijnse openbare bron.

De militaire oefeningen werden uitgevoerd door verschillende eenheden van de land-, lucht- en zeemacht in de tweede militaire regio van de regio Oran met echte munitie, aldus de door de staat gecontroleerde televisie Alg24. In het westelijk deel van de Middellandse Zee gingen er ook een reeks marine-oefeningen door met onderzeeërs, die een gevecht simuleerde "tegen een vijand" op volle zee, aldus het Algerijnse ministerie van Defensie in een verklaring.

Lees ook: Crisis Marokko-Algerije: Algiers koopt elektronisch oorlogssysteem

De manoeuvres vonden plaats onder toezicht van generaal Said Chengriha, chef-staf van het Nationaal Volksleger (ANP) en bevelhebber van het tweede militaire gebied in Oran. De simulatie vond plaats op de marinebasis van Mers el-Kebir, de grootste Algerijnse marinebasis, die vanwege haar geografische ligging, vlak bij de grenzen met Marokko, beschouwd wordt als de westelijke maritieme façade van het land.

Lees ook: Algerije vreest bewapening van Marokko door Israël

"De oefening werd zeer professioneel uitgevoerd door de deelnemende marine-eenheden," benadrukte de minister van Defensie in de nota. Hij prees de "grote efficiëntie en precisie" bij de vernietiging van het marinedoel tijdens de simulatie. Hieruit blijkt "een goede beheersing van de verschillende wapens en van de militaire uitrusting. Dat bevestigd de ontwikkeling en de operationele paraatheid van de Algerijnse marine in de afgelopen jaren", zo luidde de conclusie van de verklaring.

Bladna.nl