Zoeken

Royal Armed Forces nemen deel aan decontaminatie-oefening

2 juli 2022 - 20:20 - Marokko

©

In het kader van de gezamenlijke Marokkaans-Amerikaanse militaire oefening "African Lion 2022", heeft een gespecialiseerd team van de Royal Armed Forces (FAR) deelgenomen aan een decontaminatie-oefening, die dinsdag plaatsvond in de militaire haven van Agadir.

Meer bepaald werden in de oefening de operationele en tactische vermogens van de Reddings- en bergingseenheid NRBC (Nucleair, Radiologisch, Biologisch, Chemisch) van de Royal Armed Forces getest op het vlak van reactiviteit, inzet, snelheid, herkennings- en detectievermogen, alsmede het vermogen om een groot aantal besmette personen te desinfecteren.

Lees ook: African Lion 2022: Marokkaanse piloten trainen met Apache-helikopters

Bij het geven van uitleg over de oefening, zei luitenant Mehdi Techbibi, commandant van explosievenopruimingsdienst EOD van de Royal Armed Forces, dat het speciale FAR-team een voorafgaande verkenning uitvoerde met behulp van robots en geavanceerde apparatuur, om de geïmproviseerde bom veilig en nauwkeurig te lokaliseren.

Lees ook: Spanje afwezig op African Lion 2022 in Marokko

Vervolgens kwam een gespecialiseerde technicus van EOD tussenbeide om het apparaat te neutraliseren, alvorens verder te gaan met de decontaminatie van de reddingswerkers en de slachtoffers. Aan de oefening namen twee Amerikaanse en een Tunesische eenheid deel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team