Zoeken

Marokkaan veroordeeld voor binnendringen haven Zeebrugge

26 november 2021 - 17:28 - Wereld

©

Transmigranten in de haven van Zeebrugge zorgen vaak voor overlast. In het belang van de haven en om andere daders te ontraden, worden havenindringers dan ook vervolgd door de rechtbank. Woensdag veroordeelde de Brugse rechtbank 13 transmigranten, onder meer uit Marokko.

De Brugse rechtbank veroordeelde op woensdag 13 transmigranten. De Havenindringers zijn onder andere afkomstig uit Marokko. Ze kregen een gevangenisstraf opgelegd tussen zes en negen maanden. De meeste havenindringers werden opgepakt bij C.RO Ports en een tweetal werd vanuit een cargoschip gehaald, schrijft Het Laatste Nieuws.

Lees ook: Marokkaanse migranten zonder papieren in hongerstaking in België

De 21-jarige Ahmed E. uit Marokko riskeert negen maanden celstraf. Hij werd op 17 september via het snelrecht gedagvaard voor het binnendringen van de haven. Bij een nieuwe poging op 4 oktober werd hij opnieuw betrapt. "Hij is een hardnekkige havenindringer die onze boodschap duidelijk niet snapt", zegt procureur Mike Vanneste. De rechtbank doet op 8 december een uitspraak over de zaak van de Marokkaan.

Lees ook: Nederland: opsluiten migranten leidt niet tot vrijwillige terugkeer

De 24-jarige Brahem A. uit Algerije verscheen al eerder voor de rechter en kreeg daarom de zwaarste straf, hij moet 12 maanden de cel in. De Algerijn zei tijdens het proces dat hij het opgeeft. "Ik ben geen dief, ik wil enkel mijn geluk wagen en werken in Groot-Brittannië", vertelde hij aan de rechter.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team