Zoeken

Nederlander in België veroordeeld voor smokkel 750 kilo hasj uit Marokko

25 juni 2022 - 19:20 - Wereld

©

De Brugse correctionele rechtbank heeft de 59-jarige Martinus S. uit Nederlander veroordeeld tot 40 maanden effectieve celstraf, voor de invoer van 750 kilogram hasj. Hij verscheepte de drugs in zijn camper vanuit Marokko naar Zeebrugge. In zijn vonnis sprak de rechter ook een verbeurdverklaring uit van de camper en van een bedrag van 6130 euro.

De Nederlander vertrok begin maart 2020 met zijn camper op vakantie naar Marokko, maar strandde daar vanwege van de plotse uitbraak van de coronapandemie. Toen de grenzen weer open gingen was zijn visum verlopen waardoor hij gerepatrieerd moest worden. Zijn camper werd vanuit Casablanca naar Zeebrugge verscheept, schrijft Het Nieuwsblad.

Lees ook: Belgische Marokkanen veroordeeld voor smokkelen hasj in gebakjes

In de haven van Zeebrugge pikte een drugshond een verdachte geur op bij de camper van de beklaagde. Bij een controle van de camper op 27 september 2021, ontdekte de douane 750 kilogram hasj in een oude watertank onder de vloer van het voertuig. Volgens justitie hebben de drugs een straatwaarde van 2,5 miljoen euro.

Lees ook: Marokkaanse hasj in beslag genomen in tomaten in Spanje

De verdachte gaf tijdens zijn verhoor toe dat hem in Marokko 10.000 euro was beloofd voor de het vervoer van de drugs. Zijn advocaat zegt dat zijn cliënt niet wist dat zijn opdrachtgevers een dergelijke hoeveelheid drugs in zijn camper hadden verstopt en vroeg tevergeefs om een mildere straf met uitstel. S. werd in Nederland eerder veroordeeld tot een werkstraf, omdat hij zijn loods heeft laten gebruiken voor een cannabisplantage.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team