Zoeken

België: Marokkaan krijgt 8 maanden cel voor inbraken

19 februari 2022 - 10:20 - Wereld

©

Rida F., een 22-jarige Marokkaan, is in België veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 maanden met uitstel, voor twee inbraken in Zeebrugge. Door een achtergebleven stukje stof uit z’n jas en een bloedspoor kon hij aan de feiten worden gelinkt.

Op 29 oktober rond 1.30 uur kreeg de politie een telefoontje van een getuige die had gezien hoe twee mannen een huis waren binnengedrongen. De agenten belden aan bij het huis, waar verder niemand was, omdat het een tweede verblijf betreft. De inbrekers slaagden erin om te ontsnappen. Onderzoek toonde aan dat ze via de achterzijde het huis waren binnengedrongen.

Lees ook: Marokkaan riskeert 2 jaar cel voor brutale overval in Nederland

De huiseigenaars, een ouder koppel, werden later ook gewekt door het alarmsysteem in hun woning. Toen de man een kijkje ging nemen zag hij een man weglopen. Zijn beschrijving van deze persoon komt overeen met die van de getuige die de politie verwittigde. In het huis waren de kasten opengetrokken en werd er een stukje stof en een bloedspoor aangetroffen. De politie vond Rida F. na de inbraakpoging op een bankje in de buurt, schrijft Het Laatste Nieuws.

Lees ook: Man aangehouden voor inbraken in zes moskeeën in Amsterdam

Volgens de advocaat van F. zocht zijn cliënt enkel naar een slaapplaats, maar het parket vindt dit niet geloofwaardig. "Dan trek je niet al de kasten in een woning open", zei de procureur. De jongeman die illegaal in België verblijft, heeft uiteindelijk 8 maanden cel met uitstel gekregen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team