Zoeken

Maand cel voor Rotterdamse Ridouan die 5-jarig kind doodreed

30 november 2021 - 10:20 - Wereld

©

De 23-jarige Rotterdamse pakketbezorger Ridouan el C. reed in 2019 een 5-jarig kind dood. Hij kreeg daarvoor op maandag een celstraf van 28 dagen opgelegd van de rechtbank. Dat is flink lager dan justitie tegen hem had geëist. De rechtbank heeft hem ook een rijverbod van twee jaar opgelegd.

Het slachtoffer, Brandon Inoah Varela Ramos, kwam op 24 oktober 2019 tussen geparkeerde auto’s vandaan. Volgens El C. zag hij het kind hierdoor te laat en was het ongeluk niet te voorkomen. Het kind overleed dezelfde dag nog in het ziekenhuis.

Lees ook: OM eist celstraf voor Marokkaanse pakketbezorger die man doodreed

Het Openbaar Ministerie eiste acht maanden cel voor wat de officier van justitie "aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend rijgedrag" noemde. De rechter houd El C. wel verantwoordelijk voor het ongeluk, maar niet voor dood door schuld, omdat het niet vast te stellen is dat hij daadwerkelijk roekeloos heeft gereden. Er is ook geen verband aangetoond tussen het ongeluk en het cannabisgebruik van de Rotterdammer, schrijft het AD.

El C. krijgt 28 dagen cel voor het veroorzaken van een gevaarlijke verkeerssituatie en moet ook nog twee maanden cel uitzitten vanwege andere verkeersdelicten. Zo werd hij in 2020 betrapt op het rijden onder invloed en zonder rijbewijs. De rechter legde de Rotterdammer eveneens een tweejarig rijverbod op.

Lees ook: Tarik O. krijgt 7 jaar cel voor opzettelijk doodrijden man uit Wijchen

Voor de ouders van Brandon was het vonnis maandagmiddag in de rechtbank zeer teleurstellend, de vader verliet de zaal en zijn moeder barstte in de rechtbank in tranen uit.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team