Zoeken

Marokkaan uit Tetouan laat zoon uit appartement zetten in Spanje

8 november 2023 - 17:00 - Marokko

©

Mourad El Yassini, 53 jaar, is dinsdag uit het appartement van zijn vader in Palma de Mallorca gezet, waar hij al dertien jaar woonde. Zijn vader, die in Tetouan woont, startte een jaar geleden de uitzettingsprocedure tegen zijn zoon.

Mourad verblijft al 22 jaar in Palma. De afgelopen 13 jaar woonde hij in het huis van zijn vader in Pere Garau. Zijn vader, 80 jaar oud, probeerde hem al een jaar uit het appartement te zetten om deze terug te krijgen. Op dinsdag gingen ongeveer twintig agenten van de nationale politie naar het appartement om Mourad en zijn gezin uit te zetten, meldt Ultima Hora.

Lees ook: Khadija met huisuitzetting bedreigd door gedrag zoon in Molenbeek (video)

Tijdens de uitzetting verwondde de vrouw van Mourad haar hand toen ze de deur van de flat probeerde te blokkeren. Haar man bracht haar naar het ziekenhuis. Het echtpaar is van plan om juridische stappen te ondernemen tegen de agenten. "We zijn er kapot van. Ik had me nooit kunnen voorstellen dat mijn ouders dit konden doen. Ik heb veel meegemaakt in mijn leven, maar niets zoals dit. Ik ben overweldigd," reageert Mourad in shock.

Op dit moment woont Mourad met zijn zwangere vrouw en jongste zoon bij een vriend. Deze situatie is te wijten aan een "zeer complex" familieprobleem, legt hij uit. Hij raakte in conflict met zijn ouders toen hij vier jaar geleden zijn vrouw aan hen voorstelde. "Toen begonnen de problemen. Mijn ouders wilden haar niet omdat ze niet rijk is", legt hij uit.

Lees ook: Marokkaanse gearresteerd voor achterlaten zoon in Spanje

Mourad heeft al vier jaar geen contact gehad met zijn ouders of broers. Hij betaalde zijn vader 2000 of 3000 euro elke keer dat hij hem bezocht in Tetouan. Maar hij had geen huurcontract voor de flat in Palma die zijn vader in 2011 had gekocht. Nu hij uit het appartement is gezet, weet Mourad niet wat hij moet doen: in Palma blijven of vertrekken.

Bladna.nl